Porin kaupunki

Satakirjastot – Käsi ylös kirjastossa käyneet!

Satakirjastot on Satakunnan yleisten kirjastojen kimppa, ja siihen kuuluvat kaikki Satakunnan kunnan- ja kaupunginkirjastot.

West_creative_satakirjastot

Haaste

Kirjastokimpalla oli tarve mielenkiintoiselle ja tunnistettavalle visuaaliselle ilmeelle, jota jokainen kirjasto voi hyödyntää ja käyttää monipuolisesti omien tarpeittensa mukaisesti. Tyrnistä ja sinisestä väristä pidetään kiinni – muuten vapaat kädet ja sellainen lähtökohta laittaa aina suunnittelijan sormet syyhyämään innostuksesta. Hommiin siis.

Ratkaisu

Vaan eipä ollut helppo juttu tämä ollenkaan ei. Kirjasto herättää tunteita, se on tärkeä ja kulkee ihmisten elämässä mukana vauvasta vaariin. Suunnittelijat iskivät viisaat päänsä ja taitavat kätensä prosessin aikana sopuisasti yhteen. Tarvittiin yhteistyötä, kärsivällisyyttä ja monia versioita ennen kuin voitiin kaikki yhdessä todeta – nyt on hyvä.

Lopputulos

Lopputulokseksi saatiin nykyaikainen, raikas ja perinteisiä satakuntalaisia elementtejä kunnioittava hieno kokonaisuus, jossa leikittelevät tyrnin oranssi, syvä meren sininen, auringon sävyt. Tunnistettava kuosi näkyy kattavasti eri sovelluksissa. Myös siinä kaikkein käytetyimmässä – kirjastokortissa.

West_creative_satakirjastot